Wat kun je doen met Wise? (Transferwise) (2024)

Wise, voorheen Transferwise, is een makkelijke en goedkope manier om vreemde valuta over te maken naar buitenlandse bankrekeningen. Je hebt er alleen een gratis account voor nodig, dat je met je e-mailadres kunt aanmaken. Wil je ook geld kunnen ontvangen en cash opnemen bij een geldautomaat, dan kun je gratis een betaalrekening openen.

Als je vaak geld overmaakt naar of ontvangt van buiten de eurozone, dan betaal je ook vaak hoge kosten. Wise omzeilt deze hoge tarieven door bankrekeningen aan te houden in verschillende landen.

Stel je wilt geld overmaken naar een vriend in Londen. Je maakt dat bedrag in euro’s over naar een eurorekening van Wise. Vervolgens krijgt je vriend in ponden betaald vanuit de Britse rekening van Wise. Door twee goedkope, binnenlandse betalingen te gebruiken, blijven hoge tarieven voor internationale betalingen achterwege.

Wise gebruikt de wisselkoers tussen banken onderling, en vraagt een kleine vergoeding daarbovenop. Die ligt tussen de 0,24en 3,96procent. Veel gangbare valuta kun je omwisselen voor minder dan 1 procent.

Gratis account

Iedereen met een e-mailadres kan met Wise geld overmaken in een vreemde muntsoort. Je kunt hiervoor een gratis account aanmaken op wise.com. Je kunt in euro’s betalen met iDeal of creditcard. De ontvanger krijgt in zijn eigen valuta betaald op zijn eigen bankrekening.

Gratis betaalrekeningen

Wil je ook geld kunnen ontvangen via Wise, dan heb je een betaalrekening nodig. Ook die biedt Wise gratis aan, onder de naam borderless account, oftewel grenzeloze betaalrekening.

Je kunt kiezen voor betaalrekeningen in zevenverschillende valuta: euro’s, Britse ponden en Amerikaanse, Australische,Nieuw-Zeelandse en Singapore dollars en Hongaarse forint.

Het kost niets om deze valuta te ontvangen van bankrekeningen in deze landen. Geld overmaken naar een ander Wise borderless account in dezelfde valuta kost ook niets. Geld overmaken naar een traditionele bankrekening in dezelfde valuta kost een vast bedrag, in euro’s 63 cent.

Met een account in euro's of in Britse ponden kun je ook automatische incasso's (direct debits) instellen. Voor euro's is deze functie in december 2019 ingevoerd.

Geld wisselen

Op een Wise Grenzeloos Betaalrekening (review) kun je meer dan 50 verschillende valuta aanhouden. Wil je geld overmaken in een valuta die je zelf niet op je betaalrekening hebt, dan betaal je kosten voor het wisselen.

Je kunt hierbij kiezen voor de laagste kosten, de snelste overmaking of de makkelijkste manier. Voor de manier met de laagste kosten moet je iets meer handelingen verrichten. Op de website of in de app van Wise kun je precies zien hoeveel een overboeking kost.

Mastercard-betaalpas erbij

Bij de betaalrekening van Wise kun je voor 6 euro een gratis debit-Mastercard aanvragen. Daarmee kun je overal ter wereldbetalen op plaatsen waar Mastercard wordt geaccepteerd. Betalen in een valuta die op je rekening staat is gratis. Anders kiest Wise de muntsoort waarvoor omwisselkosten het laagst zijn.

Met de betaalpas kun je ook tot circa 220 euro (of 200 pond) per maand aan contant geld uit een betaalautomaat halen zonder kosten. Boven dit bedrag kost het 2 procent aan kosten.

Een extra betaalpas voor een partner is niet mogelijk.

Wise is er ook voor bedrijven

Wise biedt ook een zakelijke rekening aan. Deze heeft in grote lijnen dezelfde kenmerken als de particuliere betaalrekening. Het openen ervan is gratis en ook geld ontvangen in de zeven hiervoor genoemde valuta is gratis.

Wise voor Bedrijven (review)heeft als extraatje dat je er batchbetalingen mee kunt doen. Ook kun je de betaalrekening integreren met bedrijfssoftware (open API) en koppelen aan administratiepakket Xero. Maandelijks kun je rekeningoverzichten downloaden.

Veiligheid en brexit

Wise is geen bank en valt daarom niet onder het depositogarantiestelsel. Het bedrijf werkt wel met een vergunning voor een elekronischgeldinstelling.

Daarvoor geldt de eis dat het geld van klanten moet worden bewaard bij een instelling die weinig risico loopt. Mocht Wise betalingsproblemen krijgen, dan kunnen schuldeisers er niet bij komen.

Wise is van oorsprong een Estse instelling, maar heeft een hoofdkantoor in Londen. Vanwege Brexit heeft het bedrijf ook een kantoor geopend in Brussel, zodat Europese klanten gewoon klant kunnen blijven.

Is Wise handig?

Wise is een handige en voordelige manier om online te betalen in vreemde valuta. Wise Grenzeloos Betaalrekening is nuttig voor wie regelmatig in een andere muntsoort betaald krijgt of moet betalen.

Ook als je veel reist kan deze betaalrekening voordelen hebben, omdat je tegen lage kosten kunt wisselen in meer dan 50 valuta. Vervolgens kun je in het land van bestemming zonder extra kosten betalen met de Mastercard.

Het is wel verstandig om naast een betaalrekening bij Wise nog een andere betaalrekening te hebben. Zo kun je bij Wise geen automatische incasso’s instellen en heb je geen gewone betaalpas. De debit-Mastercard die je erbij kunt aanvragen, wordt goed geaccepteerd, maar niet overal.

(door José Mast, Bankenvergelijking, 14 juni 2019, laatste update: 4 december 2020)


Wise borderless accountaanvragen

Wise for business aanvragen

Wat kun je doen met Wise? (Transferwise) (2024)

References

Top Articles
Mikayla Campinos: The Story Behind The Leak Video
Mikayla Campinos: The Video Leak That Shook Social Media
Star Wars Mongol Heleer
Knoxville Tennessee White Pages
417-990-0201
Camera instructions (NEW)
Le Blanc Los Cabos - Los Cabos – Le Blanc Spa Resort Adults-Only All Inclusive
Nyu Paralegal Program
Usborne Links
How To Get Free Credits On Smartjailmail
Wal-Mart 140 Supercenter Products
1TamilMV.prof: Exploring the latest in Tamil entertainment - Ninewall
2021 Tesla Model 3 Standard Range Pl electric for sale - Portland, OR - craigslist
Anki Fsrs
Epaper Pudari
Select Truck Greensboro
Inside California's brutal underground market for puppies: Neglected dogs, deceived owners, big profits
Washington Poe en Tilly Bradshaw 1 - Brandoffer, M.W. Craven | 9789024594917 | Boeken | bol
Who called you from 6466062860 (+16466062860) ?
Wicked Local Plymouth Police Log 2022
Vintage Stock Edmond Ok
Race Karts For Sale Near Me
/Www.usps.com/International/Passports.htm
Kcwi Tv Schedule
Kohls Lufkin Tx
Select Truck Greensboro
Unable to receive sms verification codes
Labcorp.leavepro.com
Sinfuldeed Leaked
lol Did he score on me ?
Used Safari Condo Alto R1723 For Sale
Autopsy, Grave Rating, and Corpse Guide in Graveyard Keeper
Pch Sunken Treasures
Nail Salon Open On Monday Near Me
Minecraft Jar Google Drive
Xemu Vs Cxbx
How to Draw a Sailboat: 7 Steps (with Pictures) - wikiHow
Armageddon Time Showtimes Near Cmx Daytona 12
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Atom Tickets – Buy Movie Tickets, Invite Friends, Skip Lines
Torrid Rn Number Lookup
Inducement Small Bribe
3 bis 4 Saison-Schlafsack - hier online kaufen bei Outwell
Academic Notice and Subject to Dismissal
Watch Chainsaw Man English Sub/Dub online Free on HiAnime.to
Sound Of Freedom Showtimes Near Amc Mountainside 10
The Cutest Photos of Enrique Iglesias and Anna Kournikova with Their Three Kids
Cara Corcione Obituary
Anonib New
A Snowy Day In Oakland Showtimes Near Maya Pittsburg Cinemas
Amourdelavie
4015 Ballinger Rd Martinsville In 46151
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 6451

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.